Köp- och Leveransvillkor

Banderoll.se allmänna försäljningsvillkor

Banderoll.se använder vår hemsida som prislista och alla priser vi har där gäller i första hand som vårt ordinarie sortiment om inte andra priser har offerteras direkt till kund eller kommer via erbjudande i vårt nyhetsbrev. Vi reserverar oss för eventuella skrivfel och prisförändringar. Efter en beställning via vår hemsida får ni alltid en manuellt granskad orderbekräftelse och priserna vi lämnar där är bindande i upp till en månads tid. Alla priser visas exklusive moms.

Betalningsvillkor inom Sverige

Vi erbjuder alla våra företagskunder 30 dagar nettofaktura efter kreditkontroll om vi inte kommer överens om något annat upplägg. Om kreditkontrollen inte går igenom så tillämpar vi förskottsbetalning. Vid sen betalning skickar vi påminnelsefaktura med lagstadgade avgifter. Betalas inte den per omgående skickar vi direkt till kronofogden med extraavgift om 640kr.  Vid sen betalning skickas räntefaktura med lagstadgad ränta efter maxtariff. Om vi inte kommer överens om en annan lösning. Vi skickar inte faktura till privatpersoner utan de betalar i förskott.

Betalningsvillkor ej svenskregistrerade Företag

Förskott om vi inte kommer överens om annan lösning.

Leverans inom Sverige

Vårt mål är att alltid leverera våra produkter och tjänster i tid och efter överenskommelse med kund och försöker vara så noga som vi kan med leveranstider på vår hemsida. Alla våra leveranstider utgår från när korrektur är godkänt av kund och inte när order är lagd – självklart gör vi vårt bästa för att leverera även under tuffa tidsramar.

 Notera att vi aldrig kan garantera att godset är framme hos kund utan endast att godset skickas från oss inom utsatt leveranstid. Ansvaret för godset övertas av fraktbolaget från oss när vi har lastat det på deras bilar.

 Eventuella reklamationer avseende fraktskador eller saknat gods tas direkt mellan kund och fraktbolag. När godset lämnar oss finns möjlighet till att få kollinummer via epost eller telefon – som gör det möjligt att följa och spåra sitt gods från oss till er.

 Vi skickar oftast med DHL och utomlandsförsändelser med UPS vi kan även skicka med DIN speditör om ni har avtal.

Leverans Utanför Sverige

Levereanskonstad för utomlandsförsändelser beräknas alltid i samband med offert och tillkommer givetvis.

Fraktkostnad

Fri frakt inom Sverige på alla ordrar med ett samanlagt ordervärde av 2000kr +moms till en leveransadress. Alla ordrar under 2000 debiteras 150kr +moms. Vid expressfrakt debiteras 400kr inom Sverige oavsett ordervärde. Vid leveransförsening på grund av vår produktion skickar vi express utan att debitera om det är enda möjliga lösningen.

Minimumbeställning

Minsta ordervärde är 500kr +moms inklusive frakt gällande alla typer av trycksaker där vi behöver någon som helst originalhantering med undantag för Canvastavlor eftersom att de samtrycks.

Garanti

Banderoll.se lämnar garanti på funktionen för beställd vara. Tryckkvalitet motsvarar den av kund inskickade originalfilen – även om vi kontrollerar alla original innan tryck och varnar kund när vi märker någonting som är konstigt så är det kunds ansvar att tillhandahålla tryckfärdigt original.

Ansvar för fel

Om Banderoll.se levererar en defekt vara åtar vi oss ansvaret att avhjälpa felet genom reparation eller ny vara samt att delvis eller helt återbetala köpeskillingen. Vi bär inget direkt eller indirekt ansvar för merarbete, driftsavbrott, förlust av information, utebliven vinst eller skadebringande egenskaper eller annan skada.

Trycket

De flesta av våra trycksaker tillverkas digitalt med CMYK teknik vilket kan skapa vissa färgavvikelser, i extrema fall upp till 5-10%. Önskas en specifik Pantonefärg gör vi självklart vårt bästa för att matcha den. Märk väl att skillnaden i färg beror på många olika faktorer, såsom färgprofiler i designprogram, rip-programvara till printer och profiler i skrivaren.

Bilder på hemsidan

Vi jobbar med riktiga referensbilder och vill gärna lägga ut produkter som vi producerat på vår web. Vi försöker alltid att ta kontakt med beställaren och fråga om det är okey för oss att använda bilder på era trycksaker som referens i vår shop.

Även om ni säger JA till detta betyder det inte att ni när som helst utan någon som helst anledning kan kräva att vi tar bort bilden i fråga. Vi är extra försiktiga med att fråga om användandet av referesbilder när det kommer till våra Återförsäljare som antagligen gärna hoppar över att berätta för sina kunder om eventuella prispåslag!

Tvist

När överenskommelse mellan kund och Banderoll.se inte kan nås genom telefon, brev, chatt eller ”på riktigt” så får Stockholms Tingsrätt gör det åt oss.

Mailutskick

Vi skickar ut mail med nyheter och erbjudanden – för att få dem behöver ni kryssa i en ruta vid beställning alternativt skriva upp er epost och namn på vår webbsida. Önskar ni inte längre att få våra utskick (trots att de är så bra!) så går det att avregistrera sig från dem enkelt i utskickens nedre del. Vi delar aldrig med oss av era uppgifter till tredjepart.

Invändning mot utskickad faktura

Måste göras inom 8dagar.

I övrigt gäller köplagen